Συναρπαστικά νέα: η πρώτη Γιορτή για το Σκυριανό άλογο, Σκύρος 20-22 Ιουνίου 2014

skyrian_4207nnν copy

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε ένα ‘μυστικό’: από τον κίνδυνο εξαφάνισης στην αναγνώριση: το Σκυριανό άλογο, μία από τις μοναδικές και σπάνιες φυλές αλόγων στον κόσμο.

Σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό τριήμερο φεστιβάλ στο όμορφο νησί της Σκύρου.

Ελάτε να γιορτάσουμε τον μύθο, την ιστορία και το σύγχρονο ρόλο του Σκυριανού αλόγου, στον τόπο του.

1601129_294665767348407_950513655_nimages

Σας προσκαλούμε σε μία μοναδική εμπειρία γεμάτη Σκυριανά άλογα, ιστορία, τοπίο, θάλασσα, ήλιο, κρασί, μουσική και παράδοση.

IMG_3796

Αναγνωρισμένα από την ιππική κοινότητα για την εξυπνάδα και την ευγένεια του χαρακτήρα τους, μία από τις αρχαιότερες αυτόχθονες Ελληνικές φυλές. Θα μπορούσαν να ήταν τα άλογα που πήρε μαζί του ο Αχιλλέας στην Τροία;

Ελάτε να το ανακαλύψετε!

Το Πρόγραμμα της Γιορτής: 

Παρασκευή 20 Ιουνίου: Απολαύστε ένα ζεστό Σκυριανό καλωσόρισμα με τοπικά εδέσματα, κρασί, μουσική και χορό. Γνωρίστε τα Σκυριανά άλογα μέσα από μία παράσταση ενορχηστρωμένη από ανθρώπους ειδικούς που ζουν στη Σκύρο αλλά και από την παγκόσμια κοινότητα. Επιστρέψτε πίσω μεθυσμένοι από εικόνες και μελωδίες.

Σάββατο 21 Ιουνίου: Το πρωί περπατήστε στο φυσικό βιότοπο του Σκυριανού αλόγου, σε ένα φυσικό ανέγγιχτο ορεινό τοπίο ιδιαίτερης οικολογικής αξίας.Το απόγευμα παρακολουθήστε ένα σεμινάριο όπου τα Σκυριανά άλογα ιππεύονται και καθοδηγούνται από το έδαφος και εκπαιδεύονται χωρίς υποσκευές.Το βράδυ, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, παρακολουθήστε την πρεμιέρα της ταινίας για το Σκυριανό άλογο «OfgodsandKings: theSkyrianhorse”, αμερικάνικης παραγωγής, από τη γνωστή στο χώρο εταιρεία HorseflyFims και μία μικρού μήκους ταινία με εικόνες για τη σχέση των παιδιών της Σκύρου με τα αγαπημένα άλογα του νησιού τους. Στη συνέχεια απολαύστε τα παραδοσιακά τοπικά έθιμα για την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου στη Χώρα της Σκύρου.

Κυριακή 22 Ιουνίου: Το πρωί επίσκεψη σε τοπικά εργαστήρια ξυλογλυπτικής, κεραμικής, γλυπτικής και κεντημάτων όπου οι περίφημοι Σκυριανοί τεχνίτες θα μιλήσουν για την τέχνη τους.Και μία ευκαιρία να δοκιμάσετε νόστιμα Σκυριανά παραδοσιακά εδέσματα.Το απόγευμα εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους για το πώς να έρθουμε κοντά και να γνωρίσουμε ένα Σκυριανό άλογο.Νωρίς το βράδυ δείτε το ντοκιμαντέρ “Το Σκυριανό άλογο», παραγωγής 2009 της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου (προβολή στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2010 και από την ΕΤ1).  Το βράδυ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα τελειώσει με μία έκθεση καλλιτεχνών με θέμα το Σκυριανό άλογο και αποχαιρετιστήρια ποτά στον μικρό οικισμό των Μαγαζιών.

Τελευταία νέα: τη Δευτέρα 23/06 και την Τρίτη 24/06 θα γίνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για όσους ενδιαφέρονται με την Αλεξία Γουλανδρή, εκπαιδεύτρια ειδική στη μέθοδο Quantum Savvy, για παιδιά και ενήλικες.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Κατσαρέλιας- Simpson- SkyrianHorseConservationltd με τη συμβολή της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα LIFE για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Σκύρου που υλοποιεί ο Δήμος Σκύρου με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

Χρυσάνθη Ζυγογιάννη skyroslife@gmail.com

Ελένη Βοντετσιάνου skyrianhorsesociety@hotmail.com

Amanda Simpson skyrosislandhorsetrust@gmail.com

 

Χρήσιμες διευθύνσεις :

www.festivaloftheskyrianhorse.gr

www.skyrosislandhorsetrust.com

www.skyrianhorsesociety.gr

www.skyroslife.gr

www.horseflyfilms.com

skyrian_4207nnν copy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s